Saturday, February 4, 2023

Umpihankihike 2023 - Hangasjärvi

 Vuoden 2023 uusi umpihankireitti on tarjolla Hangasjärven, Kuusjärven, Kuusimäen, Surkeenjärven ja Patajärven maastoissa. Helpompi reitti käväisee kääntymässä Kuusimäessä. Vaativampi reitti käy Naskuttajanpetäjällä ja Särkijärven laavulla sekä kulkee osittain vanhaa maakuntauraa pitkin. Molemmille reiteille osuu vanhaa hienoa metsää. 


 

Lyhyempi 18 km pohjoisreitti on myös selkeästi helppokulkuisempi. Hankalaa maastoa on vain vähäsen Hangasjärven kulmalla sekä Kuusimäen aarniometsässä. Pitempi 22 km eteläreitti on selvästi mäkisempi ja käväisee pariin otteeseen hankalammissa maastokohdissa. Kaikista vaativinta on kulkea täysmatka eli molemmat reitit jolloin yhteismatka on 40 km.

Maali ja myös pysäköintitilaa löytyy Hangasjärventien varrelta kaivon kohdalta. Hangasjärventielle pitää ajaa Patajärventien kautta eikä missään tapauksessa pohjoisesta. Tietä ei ole aurattu läpi. Älä usko navigaattoria, jos se ohjaa tulemaan Saukontien kautta. Kannattaa laittaa ainakin google mapsiin navigointiosoitteeksi ensin Patajärventie 500 ja sitten Hangasjärventie 90.

Lähtörasti on Hangasjärven kämpän vieressä olevalla laavulla. Hangasjärven tuvan pihalle ei pidä pysäköidä, jos  tupa tai sen sauna ovat varattuna yksityistilaisuuden takia. Laavu ja sen viereinen keittokatos ovat aina vapaasti kaikkien käytössä.

Reitistön hankalin "pusikko" löytyy heti pohjoisen reitin alussa pian Hangasjärveltä nousemisen jälkeen. Tämä ei ole onneksi pitkä pätkä. Parempaa vaihtoehtoa ei valitettavasti ole tälle kohdalle löydetty. Esim. Hangasjärven pohjoispäästä kulkemista ei kannata kokeilla.

Reitillä on käytössä puhelimella toimiva GPS-punch-leimausjärjestelmä, jolla leimataan lähtö- ja maalipisteessä sekä reitin varrella olevilla rasteilla.  Voit puhelimellasi rekisteröityä ja luoda oman joukkueen osoitteessa:

https://gps-punch.appspot.com/qr/qr/register_event?event=5335655594852352

Tapahtuman tulospalvelu löytyy osoitteesta:

https://gps-punch.appspot.com/qr/qr/rogtupa?e=5335655594852352

Reittiä eli karttoja ja gpx-tiedostoa on korjattu 6.2.2023. Muista ladata uusin versio reitistä.

Kartta ja reitti:




No comments:

Post a Comment

Umpihankihike 2023 - Hangasjärvi

 Vuoden 2023 uusi umpihankireitti on tarjolla Hangasjärven, Kuusjärven, Kuusimäen, Surkeenjärven ja Patajärven maastoissa. Helpompi reitti k...